dkds hgdf3e vcxbxk pouiopu kjhg ghdfhf scoala

Mesajul Directorului

director

Mesajul Directorului

Dragi copii,

Ne-am dori să consideraţi Gimnaziul nr.53 drept a doua voastră casă, s-o îngrijiţi şi s-o remodelaţi după imaginaţia şi personalitatea voastră şi să-i respectaţi pe oamenii ei: profesori, personal administrativ și auxiliar. Ne-am dori ca la finalul şcolarizării voastre în această instituţie, fiecare dintre voi să puteţi pleca înarmaţi cu un bagaj de cunoştinţe bun, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale temeinice. Să aveţi convingerea că şcoala vă pregăteşte pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv.

Ne-am dori să trataţi şcoala ca pe un drept şi nu ca o obligaţie. Fiţi receptivi şi deschişi pentru că volumul de cunoştinţe, aptitudini, valori şi sentimente obţinut în perioada şcolii îl veţi purta cu voi toată viaţa! Nu uitaţi că educaţia autentică se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate şi bunul simţ ca valori fundamentale.  Doar prin educaţie veţi putea fi proprii voştri stăpâni şi veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe in viaţa personală.

Doresc să mă adresez acum celor mai mici membri ai comunităţii noastre şcolare, elevilor din clasa întâi şi părinţilor acestora.

Perioada când mergeați la grădiniță a trecut şi odată veniţi la şcoală vă aşteaptă, dragi elevi, noi taine, pe care o să le descoperiți călătorind  alături de cadrele didactice. Împreună veţi învăţa ce este binele, curajul, adevărul, frumosul, prietenia. Aici veți explora Universul și veți învăța să zburați prin viață cu aripile larg deschise, înfruntând cu demnitate provocările soartei.

 

Dragi părinţi, vă rog să conştientizaţi că în şcoala noastră copiii D-voastră primesc o educaţie de cea mai înaltă calitate. Aici ei învaţă să se socializeze, să descopere lumea din jurul lor şi tot aici copiii dobândesc calităţi care vor dăinui în timp precum cinstea, hărnicia, onoarea, bunătatea…. Dorim să ajutăm copiii să ajungă oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile în viață.

Colaborarea părinților cu şcoala e una foarte importantă pentru procesul educațional. Sper să vă implicaţi cu toată dăruirea în activităţile pe care le desfăşurăm cu şi pentru copiii d-voastră.

 

Urez ”Bun venit în gimnaziul nr.53!” celor 60 boboci din clasa I-a, sfioşi, timizi, curioşi. Sperăm ca anii pe care-i veţi petrece aici să fie frumoşi și impresionanți. Aveţi de parcurs patru trepte importante în perioada primară . Veţi afla lucruri noi, interesante şi utile aici. Astăzi veţi avea ocazia să cunoaşteţi primele învățătoare  – cadre didactice cu o vastă experienţă la catedră şi care s-au dăruit an de an pentru a modela caractere.

Adresez urări de succes tuturor elevilor şi în mod deosebit elevilor din clasa a IX-a pe care îi aşteaptă un an greu, la sfârşitul căruia vor avea de susţinut trei examene. Sperăm că şi voi veţi repeta reuşita generaţilor precedente şi veţi obţine rezultate frumoase la absolvirea gimnaziului. Îmi exprim convingerea că veţi reuşi dacă veţi învăţa şi dacă prioritatea voastră numărul unu va fi învăţătura. Noi, dascălii voştri, suntem pregătiţi să vă ajutăm şi să vă punem la dispoziţie priceperea, cunoştinţele şi timpul nostru pentru a vă ajuta să reuşiţi. Pentru noi fiecare elev reprezintă o personalitate în devenire a cărei evoluţie o monitorizăm în permanenţă. Nu va fi uşor dar munca voastră va fi răsplătită pe măsura strădaniei voastre. Trebuie să învăţaţi acum pentru a avea posibilitatea să obţineţi rezultate înalte la învăţătura şi trebuie să fiţi conştienţi că după terminarea anilor de şcoală veţi fi solicitați să vă asumați responsabilitatea de propria soartă. Poate că unii dintre voi veţi reveni cândva, peste ani, în comunitatea noastră ca nişte specialişti de valoare. Ce răsplată mai bună putem avea, noi, dascălii decât să vă vedem pe voi, elevii noştri de astăzi, oameni realizaţi în viață!?

Dragi elevi, aveţi tot sprijinul meu, al cadrelor didactice şi al părinţilor în activităţile educative pe care vreţi să le desfăşuraţi.

Dragi părinți, vă mulțumim pentru răbdare, înțelegere și pentru efortul depus în susținerea școlii. Vrem ca dumneavoastră și copiii dumneavoastră să fiți sănătoși și să vă simțiți în siguranță.

Înțelegem perfect sentimentele și preocupările dvs. față de copii. Știm, nu e deloc ușor. Așa s-a întâmplat… să trăim niște timpuri mai altfel. Am fost nevoiți să ne schimbăm regulile, obișnuințele ca să ne adaptăm noilor condiții, de pandemie Covid-19. Am ajuns să facem lucrurile obișnuite cu totul diferit, de parcă am fi luat-o de la capăt… Însă, tocmai acum e momentul în care putem deveni mai puternici, mai buni cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

 

Noi credem și suntem siguri, că împreună vom reuși să depășim această situație. Vrem să vă îndemnăm să fiți responsabili și să deveniți un exemplu pentru copii. Ei trebuie să învețe de la persoanele dragi ce înseamnă să fii atent, solidar și responsabil atât față de sănătatea proprie, cât și a celor din jur. Noi, la rândul nostru, la fel suntem datori să avem grijă de copiii dumneavoastră, să le oferim educație de calitate și să-i îndrumăm pe drumul cel bun. Vom face tot posibilul pentru a vă fi alături și a vă ajuta. Cert este faptul că educația va fi organizată altfel. Școala va ține cont de toate normele de sănătate publică pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19 și pentru a continua procesul educațional.

 

Covid-19 va fi pentru noi toți, o experiență inedită, cu diferite lecții de viață. Avem, însă, o misiune comună: să protejăm copiii noștri. Și nu vorbim doar de sănătatea fizică, ci și de cea morală. Trebuie să facem în așa fel, încât această pandemie să rămână pentru ei o istorie din care au ieșit învingători.

 

Alături de dumneavoastră, avem pe umerii noștri responsabilități uriașe, de aceea vrem să ne ajutăm reciproc și să avem grijă unii de alții. Doar așa vom reuși!

 

Cu toții ne-am dorit ca școlile să se redeschidă și să începem anul școlar 2020-2021 în sălile de clasă. Suntem conștienți de multe lucruri. Am ales să acționăm, să întreprindem și să aplicăm măsuri în funcție de specificul și capacitatea școlii noastre. Știm că pe alocuri, incertitudinea, neclaritatea, nesiguranța vă deranjează, dar vă dăm asigurări că modele perfecte de aplicat nu au fost elaborate. Și în instituția noastră avem și săli de clasă diferite, și număr diferit de copii (chiar în aceeași paralelă). Aceste aspecte ne impun să căutăm și să găsim soluții individualizate. Nu excludem că anumite schimbări, ajustări vor avea loc și pe parcurs. Vom fi nevoiți să intervenim, după caz, pentru a îmbunătăți lucrurile. De aceea vă rugăm să fiți îngăduitori, cooperanți și să ne ajutați. Acum chiar e nevoie de solidarizarea noastră a tuturor: cadrelor didactice, copiilor, profesorilor și a întregii comunități. Protecția și grija reciprocă ne poate face mai puternici, mai solidari, mai înțelegători și mai toleranți. Împreună putem depăși mai ușor această grea încercare.

 

Vrem ca dumneavoastră și copiii să fiți informați și să fiți la curent cu ceea ce se face și se întâmplă în gimnaziul nr.53, pentru a vă simți în siguranță. Să știți, că a fost foarte dificil să alegem modelul potrivit instituției noastre. Vă prezentăm modelul de învățare pe care l-am ales pentru școala noastră, din cele 7 modele, propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Directorul gimnaziului nr.53     

Staşevschi Svetlana, grad managerial superior