dkds hgdf3e vcxbxk pouiopu kjhg ghdfhf scoala

Istoria gimnaziului

 

În anul 1996 treapta primară a liceului „Mihai Viteazul” din cauza supraîncărcării instituţiei a fost transferată şi reorganizată în şcoala primară nr.53. Pe parcursul anului de studii 1996-1997 şcoala a fost dotată de către DGETS şi DETS al s.Centru cu mobilier şcolar, material didactic, iar cadrele didactice şi părinţii au efectuat lucrări de amenajare a sălilor de clasă. Datorită optimismului şi perseverenţei elevilor, profesorilor şcoala primară nr.53 şi-a făcut simţită prezenţa în s.Centru al municipiului Chişinău încă din primii ani de existenţă.Ulterior, în anul 2006 şcoala primară a fost reorganizată în gimnaziul nr.53.

Gimnaziul nr.53 este situat  în sectorul Centru al capitalei, cu sediul pe str.Vasile Cheltuială,42, într-un cartier ce purta cîndva denumirea de Valea Dicescu.În apropiere se află Academia de Ştiinţe a Moldovei,” Teleradio-Moldova”, Universitatea de Stat din Tiraspol, biblioteca “Ovidius”, Spitalul de tip sanatorial al direcţiei nr.4 şi alte instituţii cu menire socială, care favorizează fluxul de elevi pentru gimnaziul nr.53.

Gimnaziul nr.53 este o instituţie de învăţămînt secundar, ciclul I, care oferă programe de studii pentru două niveluri de şcolarizare: nivelul 1 – învăţămînt primar; nivelul 2 – învăţămînt secundar, ciclul I: învăţămînt gimnazial.

Datorită existenţei unui corp profesoral cu o înaltă pregătire profesională şi cu dragoste şi pasiune pentru activitatea didactică gimnaziul nr.53 îşi urmează menirea sa de formator şi îndrumător a 403 discipoli curioşi şi dornici de carte.Gimnaziul nr.53 funcţionează la parametri optimi datorită eforturilor susţinute ale cadrelor didactice, dar şi a părinţilor care doresc să-şi educe copiii într-o instituţie modernă compatibilă cu evoluţia ştiinţei şi tehnicii. La 1 septembrie 2016 gimnaziul nr.53 va omagia jubileul de 20 ani de activitate.