dkds hgdf3e vcxbxk pouiopu kjhg ghdfhf scoala

Start campanie de salubrizare de primăvară în municipiul Chișinău

În baza dispoziției Primarului General, Ion Ceban, nr. 55-d din 04.03.2024 cu privire la organizarea campaniei de salubrizare „Curățenia generală de primăvară” în municipiul Chișinău, în perioada 4 martie-3 mai 2024 se desfășoară un amplu proces de salubrizare pe întreg teritoriul capitalei.

Aderente apelului de a participa la asigurarea unui mediu sănătos și de a fi un adevărat exemplu de preluare a bunelor practici, inclusiv în materie de curățenie, sunt instituțiile de educație din sectorul Centru.

Toate unitățile de învățământ preșcolar și școlar din sectorul Centru, în această perioadă sunt neîntrerupt antrenate la lucrări de întreținere, amenajare și curățenie a teritoriilor aferente aflate în gestiune.
Desfășurarea activităților de îngrijire la grădinițele din sector este sistematică. Iar în toiul campaniei de salubrizare de primăvară în municipiul Chișinău, lucrările aici sunt intensificate.

Spațiile verzi din curtea instituțiilor de educație timpurie reînvie odată cu sosirea primăverii, parcelele se bucură de aranjamente florale, personalul harnic din grădinițe întreține în stare sanitară terenurile, udă și afânează solul, totodată, înlătură resturile vegetale. Se igienizează căile de acces de pe teritoriul instituțiilor și se evacuează deșeurile.
În urma lucrărilor efectuate, curțile instituțiilor de învățământ au căpătat o strălucire nouă.

Pe întreaga durată a campaniei, activitățile de salubrizare în școlile și grădinițele din sectorul Centru vor continua.